ГоловнаПолітика

У Волинській області силовики зі стріляниною затримали 200 копачів бурштину

Заворушення в Маневицькому районі почалися наприкінці минулого тижня.

У понеділок міліція Волинської області в лісовому масиві Маневицького району оточила близько 2000 осіб, які незаконно видобували бурштин.

Ті чинили опір - і силовики зробили попереджувальні постріли вгору, повідомляє сайт МВС. Обійшлося без постраждалих.

Операція все ще триває, наразі затримано 193 людини в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу. Серед затриманих 113 громадян опитано як свідків.

За даними МВС, серед близько двох тисяч осіб, які прибули до місця незаконного видобутку бурштину на Волині, практично всі - жителі Рівненської області.

Під час перевірки трьох машин правоохоронці вилучили 0,5 г коноплі і 0,2 г амфетаміну. Також в одній з машин було вилучено 500 лопат, а в осіб, які незаконно вели видобуток бурштину, вилучено 4 кілограми каменю, орієнтовна вартість якого - 250 тис. гривень.

Наразі тривають заходи з недопущення незаконного видобутку бурштину. Додатково обладнано три блокпости з подвійною лінією захисту.

Нагадаємо, аналогічний інцидент у Маневицькому районі стався наприкінці минулого тижня. Тоді було затримано 80 осіб.

У Рівненській області в липні було ще кілька інцидентів. Зокрема в ніч проти 11 липня біля селища Рокитне копачі бурштину напали на пост прикордонників після того, як ті відібрали техніку, що використовувалася на незаконних бурштинових промислах. А в Дубровицькому районі наприкінці липня силовикам довелося стріляти, щоб приборкати бунтівних бурштинокопачів.

На початку липня Президент Петро Порошенко наказав навести лад із нелегальним видобутком бурштину, що процвітає в Рівненській, у Волинській і Житомирській областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram