ГоловнаПолітика

Дніпропетровська ОДА вирішила перейти на електронні підписи

Регіон продовжує активно переходити на систему е-урядування.

Дніпропетровська ОДА вирішила перейти на електронні підписи
Фото: petropavl-rn.dp.gov.ua

Дніпропетровська обласна державна адміністрація вирішила перейти на електронні підписи, повідомив у понеділок голова ОДА Валентин Резніченко.

"Електронне урядування - не майбутнє, а сьогодення. Дніпропетровська облдержадміністрація доводить це на власному прикладі. Перше управління вже отримало електронні ключі. Найближчим часом це зроблять усі обласні чиновники, після них працівники районних адміністрацій", - цитує чиновника прес-служба адміністрації.

Першими електронний підпис оформлять співробітники, які відповідають за проведення тендерів, документообіг і надають адміністративні послуги. "Кожен департамент самостійно визначатиметься з кількістю співробітників, які отримають електронний підпис. Проте наше управління перейшло на таку інновацію всім складом", - розповіла начальник управління інформаційних технологій та електронного управління ОДА Тетяна Шаповалова.

Дніпропетровська область активно переходить на систему електронного управління. Зараз у регіоні вже введено 35 електронних послуг. Людям полегшили життя в оформленні субсидій, закордонних паспортів, видачу довідок про доходи, несудимість тощо. Планують, що до кінця року в регіоні працюватимуть 150 послуг он-лайн.

Крім того, Дніпропетровська ОДА й низка комунальних установ перейшли на систему електронних закупівель ProZorro. У дніпропетровських ВНЗ успішно впроваджено електронну систему "Конкурс", яка повністю виключає людський фактор під час набору майбутніх студентів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram