ГоловнаПолітика

Путін записався в прихильники цілісності України

Російський президент вимагає, щоб під сепаратистів переписали політичний устрій України.

Путін записався в прихильники цілісності України

Президент Росії Володимир Путін у виступі на Генасамблеї ООН заявив, що потрібно забезпечити цілісність України.

У своєму виступі він приділив Україні невеликий порівняно із Сирією час.

Кажучи про Україну, Путін спочатку звинуватив НАТО і Захід у війні на Донбасі.

"Спочатку продовжили лінію на розширення НАТО... Навіщо, питається? Потім поставили пострадянські країни перед вибором: бути їм із Заходом чи зі Сходом? Рано чи пізно така конфронтаційна логіка мала обернутися серйозною геополітичною кризою. Це й відбулося в Україні, де використали невдоволення значної частини населення чинною владою і ззовні спровокували збройний переворот. У підсумку спалахнула громадянська війна", - заявив він.

Потім російський президент назвав війну на Донбасі "братньою" і виступив за цілісність України.

"Погрозами, силою зброї цілісність України не забезпечити. А потрібно це зробити. Потрібно реально враховувати інтереси і права людей на Донбасі, поважати їхній вибір... Зупинити кровопролитну братську війну на південному сході України можуть тільки мінські домовленості", - сказав Путін.

Він зажадав, щоб Україна узгодила із сепаратистами ключові елементи політичного устрою, заявивши, що це передбачено мінськими домовленостями.

Нагадаємо, Президент США Барак Обама у своєму виступі в ООН також виступив за територіальну цілісність України, однак при цьому він згадав анексію Росією Криму й агресію у східній Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram