ГоловнаСвіт

На катері президента Мальдів прогримів вибух, є постраждалі

Глава Мальдівської Республіки не постраждав

На катері президента Мальдів прогримів вибух, є постраждалі
Президент Мальдив Абдулла Ямин
Фото: EPA/UPG

На катері президента Мальдівської Республіки Абдулли Яміна (Abdulla Yameen) прогримів вибух.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Унаслідок вибуху незначні травми отримала дружина глави держави Фатіма Ібрагім (Fathimath Ibrahim), а також двоє його помічників.

Інцидент стався вранці 28 вересня, коли Ямін повертався з хаджу з Саудівської Аравії. Глава держави разом із супроводом прилетів у міжнародний аеропорт, розташований на острові Хулуле, а звідти катером добрався до столиці Мальдів Мале. Вибух прогримів, коли судно пришвартувалося до причалу.

Один з міністрів, які супроводжували президента, Мухаммед Шариф (Mohamed Shareef) повідомив, що вибух стався в машинному відділенні. Причини з'ясовуються.

За словами журналіста Ахмеда Хамдуна (Ahmed Hamdhoon), який перебував на пристані, він почув гучний хлопок, як тільки човен причалив. "Праві двері впали на пристань, з катера валив густий дим. Люди кричали", - розповів він.

59-річний Абдулла Ямін вважається суперечливою фігурою як на батьківщині, так і за кордоном. Він переміг на спірних президентських виборах у листопаді 2013 року. Його противника, екс-президента Мохамеда Нашида (Mohamed Nasheed) раніше у 2015 році помістили у в'язницю за звинуваченням у тероризмі, що спровокувало хвилю критики на адресу Яміна. Так, раніше у вересні адвокат з прав людини Амаль Клуні (Amal Clooney), який відвідав Нашида у в'язниці, закликав міжнародну спільноту ввести санкції проти Мальдів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram