ГоловнаПолітика

​Порошенко сподівається, що Обама "дасть стимул" Путіну для виконання Мінських угод

Україна, США і ЄС мусять бути твердими у відносинах із Росією, упевнений президент

​Порошенко сподівається, що Обама "дасть стимул" Путіну для виконання Мінських угод
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко сподівається, що майбутня зустріч Барака Обами і Володимира Путіна "дасть стимул" Москві для виконання Мінських угод.

Про це Порошенко заявив в інтерв'ю AP, інформує РБК-Україна.

Він також підкреслив, що Україна, США і європейські союзники мають бути твердими у відносинах із Росією, щоб переконатися, що вона виконує Мінські угоди.

"Це стосується проведення фіктивних виборів на окупованій території, ретельного виконання всіх умов Мінських домовленостей, доступу для ОБСЄ до всіх контрольно-пропускних пунктів, виведення російських військ з окупованих територій і закриття кордону", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, Путін і Обама зустрінуться "на полях" Генасамблеї ООН у понеділок, 28 вересня. Це буде майже перша їхня зустріч за рік на тлі погіршення відносин між Росією і США.

Раніше The New York Times повідомив, що Обама, спершу відмовляючись від зустрічі з російським президентом через події в Україні, вирішив, що зустріч може виявитися корисною. Очікується, що на зустрічі з Путіним американський лідер може торкнутися теми припинення вогню на сході України, а також участі Росії в сирійському конфлікті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram