ГоловнаСвіт

Путін звинуватив США у поваленні Януковича

Президент РФ дав інтерв'ю американському журналістові напередодні свого виступу на Генасамблеї ООН

Путін звинуватив США у поваленні Януковича
Фото: kremlin.ru

Сполучені Штати Америки причетні до повалення екс-президента України Віктора Януковича, який "був змушений" втекти до Росії.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін американському журналістові Чарлі Роузу в інтерв'ю для телеканалів CBS і PBS, опублікованому на офіційному сайті Кремля.

"Я знаю про це точно", - заявив Путін.

За його словами, він дізнався про це завдяки своїм зв'язкам в Україні.

"Дуже просто. Тому що люди, які живуть в Україні, - у нас із ними тисячі спільних усяких контактів і тисячі зв'язків. І ми знаємо, хто, де, коли зустрічався, працював з тими людьми, які скидали Януковича, як їх підтримували, скільки платили, як готували, на яких територіях, у яких країнах і хто були ці інструктори. Ми все знаємо. Власне кажучи, наші американські партнери цього вже й не приховують", - сказав Путін.

Окрім того, він заявив, що "поважає" суверенітет України.

"Але ми хотіли б, щоб і інші країни поважали суверенітет інших країн, у тому числі й України. А поважати суверенітет - це означає не допускати державних переворотів, антиконституційних дій і незаконного зміщення легітимної влади", - заявив президент РФ.

Нагадаємо, Путін прибув до США для участі в 70-й сесії Генасамблеї ООН. На 28 вересня заплановано його зустріч із президентом США Бараком Обамою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram