ГоловнаПолітика

Порошенко: кожен день війни на Донбасі обходиться Україні в $5 млн

Київ міг би інвестувати ці гроші в розвиток країни, додав президент.

Порошенко: кожен день війни на Донбасі обходиться Україні в $5 млн
Фото: dyvys.in

Кожен день війни на Донбасі коштує країні близько 5 млн доларів США.

Про це президент України Петро Порошенко заявив, виступаючи на Саміті з ухвалення Цілей сталого розвитку в рамках Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку.

"Кожен день війни на українському Донбасі коштує нам близько 5 млн доларів США, які ми могли б інвестувати в процес сталого розвитку", - сказав президент Порошенко, якого цитує прес-служба президента.

Президент додав, що проблема внутрішньо переміщених осіб, число яких в Україні становить 1,5 мільйона, є найбільшою проблемою не тільки України, а й усього регіону.

"Україна хоче миру і процвітання і разом із державами-партнерами докладає максимум зусиль для врегулювання конфлікту мирними дипломатичними засобами", - сказав глава держави.

Він наголосив, що після припинення військової агресії, встановлення миру і відновлення повного суверенітету України над Донбасом і Кримом буде вкрай важливо допомогти мільйонам людей повернутися до нормального життя, відновити економічну і соціальну інфраструктуру на засадах сталого розвитку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram