ГоловнаПолітика

Луценко виключив ухвалення Радою закону про вибори в "ДНР" і "ЛНР"

Голова фракції БПП вважає, що Путін спробує обміняти Україну на Сирію.

Луценко виключив ухвалення Радою закону про вибори в "ДНР" і "ЛНР"
Фото: 24.ua

Голова фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді Юрій Луценко заявив, що парламент не ухвалить спеціального закону для проведення виборів на непідконтрольних територіях Донбасу.

"Є повідомлення, що зустріч Путіна з Обамою під час Генасамблеї ООН пролобіювала Меркель. Очевидно, це є результатом спокусливої для європейського бізнесу ілюзії, що на Донбасі ніби затихає війна і санкції з наступного року можна припиняти. Мета Кремля у США зрозуміла: спробувати видати й американцям перемир'я на Донбасі за мир і запропонувати спільно примусити Україну взяти на свій бюджет начинені проросійськими бойовиками ЛНР/ДНР. "Прикупом" має стати спільна із Заходом військова операція проти ІД у Сирії. Президент Порошенко може зіткнутися із серйозним тиском", - написав він у фейсбуці.

"У цій ситуації вважаю своїм обов'язком сказати для тих, хто аналізує ситуацію у Верховній Раді України:

1. Мир на Донбасі не можна відновити за рахунок дій тільки української сторони Мінських угод. Росія повинна вивести війська і змусити своїх маріонеток скласти зброю.

2. Український парламент не підтримає жодних спроб провести визнання виборів на окупованих територіях. Ні цієї осені, ні наступної весни. Вибори в Донецьку та Луганську можливі тільки після відновлення всієї повноти державної влади на тих територіях", - додав Луценко.

Нагадаємо, в рамках переговорів у Мінську представник ОБСЄ П'єр Морель запропонував Україні ухвалити спеціальний закон для проведення виборів на непідконтрольних територіях Донбасу.

У Мінських угодах закріплено, що в не контрольованій Україною частині Донбасу повинні пройти вибори за українським законодавством.

Сепаратисти збираються провести неузгоджені з Україною "вибори" 18 жовтня і 1 листопада, що означатиме зрив Мінських угод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram