ГоловнаПолітика

Гройсман запропонував платити депутатам більше і запровадити штрафи (оновлено)

Нардепи працюватимуть у стократ ефективніше, впевнений спікер.

Гройсман запропонував платити депутатам більше і запровадити штрафи (оновлено)
Архив
Фото: asn.in.ua/Виктор Ковальчук

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман вважає, що народним депутатам потрібно підвищити зарплату.

"За хороші якісні реформи, за відкриту публічну позицію, за служіння суспільству - я думаю, що українські громадяни з розумінням поставляться до того, що депутати Верховної Ради зможуть отримувати гідну зарплату", - сказав Гройсман в інтерв'ю телеканалу "Україна" ввечері в суботу.

"Віддача народного депутата може бути в стократ, у тисячу разів більшою. Усе те, що недоплачено чиновникові (це правда, хтось визнає її, хтось ні), потім виливається в мільйонні, а може й мільярдні втрати для добробуту нашої країни, добробуту кожного громадянина. Це все робиться корупційним, тіньовим шляхом. Тому потрібно все перевернути з голови на ноги, і тоді країна буде нормально розвиватися", - додав спікер.

Згодом у своєму фейсбуці Гройсман повідомив, що поряд із підвищенням зарплат виступає за введення системи штрафів у парламенті.

"Зарплати треба піднімати за умови підвищення відповідальності. Пропустив засідання - штраф, улаштовуєш бійки в залі - штраф. У цьому полягає моя позиція, і я думаю, що вона дійсно буде підтримана і більшістю депутатів, і більшістю простих громадян", - написав спікер.

Він вважає, що зарплати також потрібно піднімати всім чиновникам.

"Щоб на державну службу прийшли професіонали, які готові працювати для людей, а не собі на кишеню, треба запропонувати їм належну зарплату. Але питати з них за результат - а він вимірюється тим, чи здатні вони забезпечити належну якість життя і гідні зарплати і пенсії людям", - підсумував Гройсман.

Нагадаємо, зараз зарплата народних депутатів і міністрів обмежена 6109 гривнями (до вирахування податків).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram