ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Мінкульт просить УПЦ МП вивести єпархії з окупованих територій Донбасу

Церкву просять визначитися, із ким вона.

Мінкульт просить УПЦ МП вивести єпархії з окупованих територій Донбасу
Фото: gorlovka-eparhia.com.ua

Міністерство культури закликає Українську православну церкву Московського патріархату вивести чотири єпархії з "ДНР" і "ЛНР" на українську територію.

Про це на прес-конференції заявив директор департаменту у справах релігій і національностей Міністерства культури Андрій Юраш.

"Ми зверталися неформально, зараз готуємо реальні звернення до священноначалля Української православної церкви, щоб вона зробила один дуже вагомий жест, показавши, що вона розуміє суспільство і що вона кров від крові цього суспільства, а не агент чиїхось впливів. Щоб чотири єпархіальні центри, які зараз перебувають на територіях, окупованих на Донбасі, були перенесені на контрольовані країною території", - сказав він.

Директор департаменту зазначив, що хоча священики і повинні бути зі своєю паствою, але церква повинна демонструвати свої пріоритети.

За словами Юраша, незважаючи на те, що в керівництві УПЦ МП чимало розсудливих людей і в її лавах є патріоти, також є і священики, які стають на бік окупантів.

"Я думаю, суспільство тоді зніме ці всі зауваження, коли священноначаліє Української православної церкви покарає, застосує канонічні санкції до тих священнослужителів, які відверто діють на користь агресора. Настав час показати суспільству, з ким насправді Українська православна церква", - наголосив він.

Згідно з картою єпархій УПЦ МП, розміщеною на її сайті, на тимчасово непідконтрольних територіях є Донецька, Луганська, Горлівська та Ровеньківська єпархії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram