ГоловнаПолітика

Corriere della Serra: Росія чотири рази вводила війська на Донбас

Крім Іловайська і Дебальцевого, солдат двічі перекидали для стримування України

Corriere della Serra: Росія чотири рази вводила війська на Донбас
Архив

Росія з серпня минулого року чотири рази вводила свої війська на Донбас, пише впливова італійська газета Corriere della Serra з посиланням на неназваного російського чиновника, пов'язаного з партією "Єдина Росія" і військовим командуванням РФ.

Джерело газети стверджує, що війська перекидалися на короткий період часу, і в боях брали участь не більше ніж 3 тисячі російських солдатів.

Уперше це відбулося в серпні 2014 року, коли російська армія "визволяла Іловайськ".

Друге перекидання було у жовтні 2014 року, але цього разу військові в бій не вступили. Війська перекинули "для профілактики", щоб не дати Україні зірвати вибори в "ДНР" і "ЛНР".

Утретє за наказом Кремля війська перейшли кордон у січні 2015 року просто під час мирних переговорів у Мінську. Російські солдати тоді воювали за Дебальцеве.

Учетверте Росія ввела війська в серпні, щоб утримати Україну від наступу. За даними джерела газети, тоді Київ накопичив 90 тис. військових і був готовий атакувати.

Співрозмовник газети запевняє, що зараз російських військ на Донбасі немає, але є 8-9 тисяч добровольців із Росії. Загальна чисельність військ сепаратистів, за його оцінками, - 60 тис. осіб.

Нагадаємо, російських військових Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова захопили в полон у травні 2015 року, тобто відомий як мінімум ще один випадок перекидання російських регулярних військ на Донбас.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram