ГоловнаПолітика

Україна і НАТО підписали угоди про реалізацію трастових фондів

Завершено формування нормативно-правової база для реалізації проектів НАТО на підтримку України

Україна і НАТО підписали угоди про реалізацію трастових фондів
Фото: online.ua

Україна і НАТО підписали імплементаційні угоди про початок практичної реалізації трастових фондів.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на повідомлення Міністерства закордонних справ України.

"Укладення зазначених угод завершило процес створення в Україні нормативно-правової бази для реалізації практичних проектів у рамках трастових фондів НАТО на підтримку України", - йдеться в повідомленні.

Від України угоди підписав в. о. голови місії України при НАТО Єгор Божко, а з боку НАТО - генеральний менеджер агентства НАТО з підтримки та постачання Майкл Лайда.

"Зазначені угоди стосуються реалізації двох трастових фондів: 1) з фізичної реабілітації (протезування) військовослужбовців, 2) реформування систем логістики та стандартизації Збройних сил України", - зазначили в МЗС.

Завданням трастового фонду з реформування систем логістики та стандартизації є надання підтримки у вдосконаленні логістичних можливостей ЗСУ, інформаційних систем, організаційних структур і процесів у відповідності зі стандартами НАТО.

Трастовий фонд з фізичної реабілітації (протезування) військовослужбовців спрямований на надання допомоги Україні у фізичній реабілітації (в т. ч. протезуванні) військовослужбовців, поранених у ході проведення АТО, а також створення в Україні відповідної системи.

Нагадаємо, що НАТО створило п'ять трастових фондів для України: для сприяння вирішення питань логістики, комунікації, боротьби з кіберзлочинністю, соціальної та медичної реабілітації військових. Також планується створення трастового фонду для розмінування Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram