ГоловнаПолітика

Порошенко: Україна ще не готова до вступу в НАТО

Київ зможе подати заявку на членство в Альянсі після проведення реформ у країні

Порошенко: Україна ще не готова до вступу в НАТО
Фото: dyvys.in

Україна поки що не готова стати членом Північноатлантичного альянсу, як і НАТО не готове до прийняття України.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на спільному брифінгу з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Львівській області, передає "Інтерфакс-Україна".

"Чи готова Україна зараз стати членом НАТО? Відповідь дуже проста - ні. Нам необхідно для цього готуватися. Чи готове НАТО до того, щоб Україна стала членом? Відповідь також буде "ні". Але я повинен сказати, що необхідно зробити все, щоб змінити Україну, щоб вона змогла стати членом Європейського Союзу", - сказав Порошенко. Він також додав, що "двері НАТО для України залишаються відкритими з 2008 року".

Столтенберг, у свою чергу, підкреслив, що Україна зможе подати заявку на членство в Альянсі по завершенню проведення реформ у країні.

"Україна зараз зосереджена на реформах, на модернізації своїх Збройних сил. І НАТО працює разом з Україною, здійснюючи супровід цих реформ... щоб вони відповідали стандартам НАТО. Потім, коли завершаться реформи, Україна вирішуватиме, чи захоче вона подавати заявку на членство в НАТО. Якщо подасть, то буде здійснюватися оцінка цієї заявки", - сказав Столтенберг.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що Україна розраховує на поглиблення співпраці з НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram