ГоловнаПолітика

"Самопоміч" не відкликатиме свого міністра з Кабміну

Фракція вважає свого ставленика одним з найуспішніших міністрів.

"Самопоміч" не відкликатиме свого міністра з Кабміну
Фото: 24.ua

"Самопоміч" не відкликатиме "свого" міністра - голову МінАПК - Олексія Павленка з коаліційного уряду, незважаючи на невдоволення роботою коаліції і Кабміну.

Про це в інтерв'ю програмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною" заявив голова фракції "Самопоміч" у ВР Олег Березюк.

"Наш міністр (призначений за квотою фракції - ред.) - один з найуспішніших міністрів, які є зараз у Кабінеті Міністрів, - зазначив Березюк. - Звичайно, є багато складнощів. Однак важливо розуміти: міністри, які там є, вони як голі королі. У тому сенсі, що формально портфель вони мають, а ось вертикалі, яка дозволяла б реалізовувати потрібні рішення, немає. За чотири роки ця вертикаль була повністю зруйнована, а те, що залишилося - наскрізь пронизане корупцією".

Водночас Березюк зазначив, що фракція уважно стежить за роботою Павленка, а сам він один-два рази на місяць приходить на внутрішньофракційні засідання.

"Поки ми бачимо, що він ефективний, він повинен працювати", - заявив голова фракції. При цьому він додав, що відкликання міністра - це не вихід, потрібна постійна дискусія з Президентом, прем'єром.

"Ось днями прем'єр приходив до нас на фракцію. Ми працювали дві години. Він вийшов засмученим. Олена Бабак тиснула на нього через тарифи - не про зниження їхнє йшлося, а про те, що прем'єр-міністр повинен дати чіткі відповіді на чіткі професійні питання народного депутата, глибоко вивчила тему", - резюмував Березюк.

Докладно про це читайте в повному тексті інтерв'ю "Олег Березюк: «Коли страх був - коаліція працювала»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram