ГоловнаПолітика

Шокін обіцяє обрання антикорупційного прокурора в режимі он-лайн

У ЄС вказали на невдоволення членами конкурсної комісії від ГПУ

Шокін обіцяє обрання антикорупційного прокурора в режимі он-лайн
Фото: Вадим Крутивус

Генеральний прокурор Віктор Шокін пообіцяв, що засідання конкурсної комісії з обрання антикорупційного прокурора транслюватимуться в Інтернеті.

"Я хочу вас запевнити, що конкурс на спецпрокурора проведуть прозоро. Всі засідання проводитимуть в режимі он-лайн, і всіх вимог про те, щоб суспільство чуло, бачило і розуміло, що відбувається на цьому конкурсі, дотримають", - сказав він на прес-конференції, інформує "Інтерфакс-Україна".

У свою чергу голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський вказав на зауваження до членів конкурсної комісії за квотою Генпрокуратури.

"Представники громадянського суспільства висловлюють багато зауважень до призначення членів комісії за квотою Генеральної прокуратури, тому я хочу підкреслити необхідність довіри з боку суспільства до членів комісії, призначених і парламентом, і генпрокурором", - сказав дипломат.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура буде створена у складі Генеральної прокуратури на правах структурного підрозділу. На неї покладають функції нагляду за розслідуваннями Національного антикорупційного бюро, підтримки державного обвинувачення у провадженнях НАБ, тобто без антикорупційного прокурора не може почати роботу Антикорупційне бюро.

Комісія з відбору антикорупційних прокурорів створена з представників Верховної Ради (семеро) і Генеральної прокуратури (четверо). ГПУ свою квоту заповнила давно, а парламент - лише минулого тижня.

У зв'язку з цим президент Петро Порошенко заявив, що антикорупційного прокурора затвердять тільки в листопаді. Раніше планували, що Антикорупційне бюро запрацює вже з 1 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram