ГоловнаКультура

У Росії спробували заарештувати українську режисерку Марину Вроду за плакат із Сенцовим

Врода відмовилася від призу на російському кінофестивалі "Кіношок"

У Росії спробували заарештувати українську режисерку Марину Вроду за плакат із Сенцовим
Марина Врода
Фото: Facebook / Maryna Vroda

Українська кінорежисерка Марина Врода відмовилася від призу російського кінофестивалю "Кіношок" за свій фільм "Равлики" на знак протесту проти вироку Олегові Сенцову.

Про це повідомляють Грани.ру.

Як повідомляє видання, на церемонію закриття фестивалю режисер принесла плакат на підтримку Сенцова, але його відібрали при вході. На сцену Врода вийшла із табличкою на шиї "Свободу Сенцову".

Журналіст Антон Красовський пише у своєму фейсбуці, що Марину безуспішно спробувала заарештувати поліція.

Только что на фестивале Киношок обладательницу приза Каннского фестиваля Марину Вроду попытались арестовать за появление на сцене с плакатом в поддержку Олега Сенцова. Полиция ждет ее на выходе из зала.

Posted by Anton Krasovsky on Sunday, 20 September 2015

На церемонії нагородження переможців "Кіношоку" - фестивалю, на якому показують кіно країн СНД і Балтії - Врода оголосила, що відмовляється від диплома "За силу висловлювання", який присудили їй за короткометражний фільм "Равлики". Своє рішення вона пояснила тим, що не може прийняти нагороду, допоки не звільнять Олега Сенцова.

Нагадаємо, Марина Врода - лауреат Каннського кінофестивалю, 2011 року

вона отримала "Золоту пальмову гілку" короткометражного конкурсу за свій фільм "Крос".

Приз "Кіношоку" присудили ще одному українському режисеру - Катерині Горностай за короткометражний фільм "Віддалік". На церемонії нагородження Катерина закликала колег-кінематографістів зробити все від них залежне для звільнення Сенцова, повідомляє видання.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова засудили до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням в "організації терористичної спільноти".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram