ГоловнаПолітика

Росія зобов'язала кримчан пред'явити українські паспорти

З 1 січня ті, хто зберіг українське громадянство, повинні сповістити ФМС

Росія зобов'язала кримчан пред'явити українські паспорти
Фото: tsn.ua

З 1 січня 2016 року кримчани мусять повідомити Федеральну міграційну службу Росії про наявність у них другого громадянства.

Про це повідомила начальник управління з питань громадянства та посвідок на проживання ФМС Валентина Казакова, повідомляють "Новости Крыма".

"З 1 січня 2016 року жителі Криму повинні повідомити органи ФМС про наявність у них другого громадянства, а також посвідки на проживання в іншій державі", - повідомила вона.

За словами Казакової, кримчани, які не позбулися громадянства України, повинні надати в ФМС ксерокопію українського паспорта.

За її словами, з 1 січня 2016 року на ці процедури у кримчан буде 60 днів. Якщо жителі Криму не повідомлять ФМС про наявність другого громадянства, то, згідно з російським законодавством, їм загрожує адміністративна відповідальність.

Нагадаємо, 18 березня 2014 року Росія зробила всіх жителів Криму своїми громадянами. Щоб відмовитися від російського громадянства, треба було протягом місяця подати відповідну заяву. Тих, хто не подав, автоматично визнали громадянами РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram