ГоловнаПолітика

Російському спецпризначенцю Александрову пред'явили звинувачення

Євген Єрофєєв ще не отримав обвинувального акта.

Російському спецпризначенцю Александрову пред'явили звинувачення
Фото: EPA/UPG

Російський військовий Олександр Александров отримав на руки обвинувальний акт.

Як повідомив ТСН адвокат ГРУшника Костянтин Кравчук, документ вручив прокурор.

Тепер, упевнений адвокат, судових слухань очікувати недовго. Вони можуть розпочатися вже наприкінці вересня.

Військовий хоче скористатися правом на суд присяжних - захист уже підготував відповідне клопотання Александрова. Водночас Євген Єрофєєв ще не отримав обвинувального акта.

"Напередодні до затриманого приїхав новий приватний адвокат - Юрій Грабовський. Адвокат пояснив, що його найняла сім'я Александрова. Військовий узяв добу на роздуми - відмовлятися від державного захисника Костянтина Кравчука, який працював над справою зі самого початку, чи погодитися на послуги приватного адвоката", - йдеться в публікації.

Нагадаємо, російських спецпризначенців затримали 16 травня біля міста Щастя Луганської області. Під час перестрілки з українськими військовими було вбито бійця 92-ї бригади ЗСУ Вадима Пугачова, а Єрофєєв і Александров отримали поранення, після чого потрапили в полон. Їх перевезли до Києва, де прооперували.

Александров і Єрофєєв наполягають на тому, що вони є діючими бійцями спецпризначення ГРУ Росії і виконували завдання в Луганській області. Однак Міністерство оборони РФ офіційно відхрестилося від спецпризначенців. Російських військових в Україні звинувачують в участі в терористичній організації. Раніше в СБУ заявили, що затримані ГРУшники не підлягають обміну і постануть перед судом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram