ГоловнаПолітика

Помічник козака Гаврилюка йде в мери в "найвідсталішому передмісті Києва"

Боярка застрягла в минулому, впевнений депутат

Помічник козака Гаврилюка йде в мери в "найвідсталішому передмісті Києва"
Михаил Гаврилюк
Фото: rus.delfi.ee/Шарунас Черняускас

Михайло Гаврилюк, який пройшов у Раду у 95-му окрузі (Києво-Святошинський район), у коментарі LB.ua сказав, що особисто подав кандидатів в об'єднаний список БПП-УДАРу і "Народного фронту" на місцевих виборах.

"По вісім людей в Боярці, Ірпені, Вишневому, Бучі, яких я подав і буду підтримувати. Вони не були причетні до корупції - це лікарі, юристи. Грамотні люди. Але жоден мій помічник в місцеві депутати не йде. Наприклад, Артур Козачук йде в мери Боярки, але - як самовисуванець", - сказав Гаврилюк.

Активіст Майдану додав, що з усіх чинних мерів названих міст найскладніші стосунки в нього саме з міським головою Боярки - Тарасом Добрівським.

"Це найвідсталіше, найзанедбаніше місто. Всі міста в окрузі розростаються, розвиваються, а у нас (Гаврилюк проживає саме в Боярці, яка активніше за інших підтримала його на виборах в Раду. - Прим.) нічого такого і близько немає, асфальт в ямах. Та й асфальтованих вулиць - кіт наплакав. Добрівський пообіцяв мені поставити людям дитячий майданчик перед будинком - і обдурив. Ціна питання - 20 тисяч гривень, а на розвиток міста виділено 7 млн грн. Зате він працює на свою кишеню. Перекривали дах у будинку - списали одну суму, експерти перевірили - там зазначеним обсягом робіт і близько не пахне. А пам'ятаєте "кучеряві клени" за 5 тисяч гривень?! Ми подавали до суду, але якщо він там з усіма "дружить", то... А зараз ми збираємо підписи людей, щоб висловити йому недовіру".

Нагадаємо, Добрівський прославився, коли в 2012 році Віктор Янукович вніс його у президентський кадровий резерв "Нова еліта нації", що у той момент становив усього 60 осіб. А під час Євромайдану Добрівський примусово відправляв "бюджетників" на провладний мітинг до Києва. Ще раніше його спіймали на хабарі, але він зміг уникнути відповідальності.

У серпні мери 10 міст Київської області, у тому числі Добрівський, заявили, що підуть на місцеві вибори від партії "Наш край", яку називають проектом Банкової.

Додамо, що в середу один з лідерів БПП Юрій Луценко перед позачерговим з'їздом партії сказав, що "Народному фронту" запропоновано квоту "десь до чверті кандидатів у тих областях, де вони можуть дати яскравих, професійних і популярних людей".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram