ГоловнаПолітика

На роботу в АП з 1 жовтня братимуть тільки зі знанням англійської - Шимків

Діючим співробітникам доручено вивчити англійську мову до 2017 року

На роботу в АП з 1 жовтня братимуть тільки зі знанням англійської - Шимків
Дмитрий Шимкив
Фото: Макс Левин

З 1 жовтня володіння англійською мовою стане обов'язковою умовою для влаштування на роботу в Адміністрацію президента України.

Про це повідомив заступник глави АП Дмитро Шимків на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Президент Петро Порошенко підтримав програму GoGlobal. Розпорядженням голови Адміністрації президента з 1 жовтня 2015 року володіння англійською мовою визначено обов'язковою вимогою при призначенні на керівні посади в АП", - повідомив він, підкресливши, що це стосується тільки нових співробітників.

Для нинішніх співробітників відомства, за його словами, норма почне діяти з 1 січня 2017 року. У них буде можливість у робочий час безкоштовно поліпшити свій рівень знання мови або вивчити її.

"Для тих, хто володіє іноземною мовою і надасть відповідний сертифікат, передбачається десятивідсоткова надбавка до зарплати", - додав Шимків.

За його словами, усі працівники АП пройдуть тести на знання англійської за системою Сambridge English (тести надав Кембриджський університет). Першими вже сьогодні пройдуть тестування співробітники IT-відділу.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко заявив, що вивчення англійської мови стане одним із пріоритетів державної політики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram