ГоловнаКультура

На "Молодості" покажуть новий фільм Сергія Лозниці

"Подія" демонструватиметься поза конкурсом

На "Молодості" покажуть новий фільм Сергія Лозниці
Фото: Предоставлена пресс-службой фестиваля "Темные ночи"

Новий документальний фільм українського режисера Сергія Лозниці "Подія" демонструватиметься у позаконкурсній програмі кінофестивалю "Молодість" у Києві. Представить її особисто режисер, повідомила прес-служба фестивалю.

"Подія" змонтована з кадрів хроніки, знятої шістьма режисерами кіностудії "Лендокфільм" під час серпневого путчу 1991 року у Ленінграді (нині - Санкт-Петербург). У стрічці проводяться паралелі між тими подіями з київським Майданом і показується, якими були для радянської історії три дні безвладдя у серпні 91-го.

Сергій Лозниця - володар Гран-прі 40-го фестивалю "Молодість" за фільм "Щастя моє", який став дебютом режисера в ігровому кіно. Крім того, ця стрічка є першим українським ігровим фільмом, який брав участь у головному конкурсі Каннського кінофестивалю. Фестивальний успіх у світі мала ще одна ігрова стрічка українського режисера - "У тумані". Фільм отримав приз FIPRESCI на Канському кінофестивалі, головну нагороду 9-го міжнародного кінофестивалю "Золотий абрикос" (Єреван) у номінації "Ігрове кіно", приз "Кращий фільм за версією журі" Одеського міжнародного кінофестивалю.

45-й КМКФ "Молодість" триватиме з 24 жовтня по 1 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram