ГоловнаКультура

Україна візьме участь у 67-му Франкфуртському міжнародному книжковому ярмарку

Керівництво ярмарки надало Україні пільгові умови, знизивши ціну на оренду

Україна візьме участь у 67-му Франкфуртському міжнародному книжковому ярмарку
Фото: ПРедоставлено Юлией Орловой

Україна візьме участь у 67-му Франкфуртському міжнародному книжковому ярмарку, який відбудеться 14-18 жовтня у Франкфурті-на-Майні.

Про це заявив перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак, інформує офіційний сайт відомства.

"Керівництво Франкфуртського ярмарку, з огляду на непросту економічну ситуацію в Україні, що склалася унаслідок російської військової агресії, пішло назустріч українській стороні і надало пільгові умови участі у книжковому ярмарку, зокрема, знизивши на 30% вартість оплати виставкових площ», - зазначив Червак.

Також господарі виставки запропонували свою допомогу у виготовленні експозиційних конструкцій і готовність у найкоротші терміни здійснити стандартну забудову української експозиції.

Експозиція України на ярмарку розміститься на площі у 100 квадратних метрів. Концепцію національного стенду розробила робоча група, до якої увійшли видавці, представники Держкомтелерадіо та громадськості.

Українська експозиція, за задумом робочої групи, складатиметься з трьох тематичних напрямків.

Перше "вікно" представить книги про останні політичні події в Україні - Революцію Гідності і героїчний опір російської військової агресії ("Аеропорт" Сергія Лойка, "Іловайськ" Євгенія Положия, "Сильне ім'я Надія" Надії Савченко, "Збірник розповідей" Олега Сенцова, "Художник війни" Максима Бутченка та ін.).

Друге "вікно" відкриє світу сучасну Україну через твори Ліни Костенко, Юрія Щербака, Сергія Жадана, Любка Дереша, Юрія Винничука, Тараса Прохаська, Юрія Іздрика та інших.

Третє "вікно" складатиметься з книг українських авторів у перекладі мовами народів світу. Це "Кобзар" Тараса Шевченка в перекладі на англійську і німецьку, а також перекладені твори сучасних письменників Андрія Куркова, Марії Матіос, Юрія Андруховича, Оксани Забужко, Андрія Кокотюхи, Сергія Жадана та інших.

Нагадаємо, уряд виділив 1 млн грн на участь України у Франкфуртському книжковому ярмарку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram