ГоловнаКультура

У Києві відкривається кінофестиваль "Єдність і толерантність"

Фестиваль для дітей і підлітків відбудеться у 13 містах України

У Києві відкривається кінофестиваль "Єдність і толерантність"
Фото: tolerancefilmfest.org.ua

16 вересня в кінотеатрі "Кінопанорама" відбудеться відкриття Всеукраїнського фестивалю короткометражних фільмів для дітей та підлітків "Єдність і толерантність".

Як повідомляють організатори фестивалю, в перший день відбудеться перший блок показів і обговорень фільмів для аудиторії від 5 до 8 років.

Програму представить Манук Депоян, автор української анімаційної стрічки «Халабудка». Раніше робота Депояна була нагороджена на фестивалі Alpinale у Ненцінгу, Австрія, і отримала звання кращого анімаційного фільму 2014 року від Національної спілки кінематографістів України.

Фестиваль відвідають також інші режисери, чиї фільми представлені у програмі: Мір'ям де Віт («Мишка Міна», Нідерланди), Сюзанна Казарес Домінго («Спроба», США), Іван Мацца («Полудень», Венесуела), Фабіан Ребеці («Зміна», Мозамбік). Кінематографісти презентують свої роботи глядачам і дадуть відповідь на їхні запитання.

У наступні два дні фестивалю покажуть фільми для аудиторії 9-14 і 15-18 років. Після Києва, протягом осені, триденна програма «Єдності і толерантності» відвідає ще 12 українських міст, в тому числі Краматорськ, Маріуполь і Слов'янськ. У кожному місті-учаснику відбудуться безкоштовні покази, а також дискусії у глядацькому залі, які модерують організатори фестивалю.

Глядачі можуть зареєструватися на безкоштовні покази на сайті tolerancefilmfest.org.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram