ГоловнаЕкономікаБізнес

Snapchat купив одеський стартап Looksery

Українські розробники створили програму для мобільних пристроїв, яка дозволяє в реальному часі змінювати власне обличчя.

Одеський стартап Looksery став частиною популярного мобільного застосування для обміну повідомленнями Snapchat.

CEO Looksery Віктор Шабуров і співробітники компанії від коментарів відмовилися, пише AIN.UA.

Сума операції, за даними редакції, становить близько $150 млн. Окремий додаток Looksery зник з AppStore, ставши частиною додатка Snapchat - якщо під час запису відеодзвінка торкнутися зображення свого обличчя, на екрані з'являться знайомі фільтри від Looksery.

За неофіційною інформацією, вся команда розробки українського додатка з Одеси переїде до США.

Looksery - це програма для мобільних пристроїв, яка дозволяє в реальному часі змінювати власне обличчя так, щоб мати гарний вигляд на фото і навіть під час відеочату. За допомогою програми можна схуднути, погладшати, вирівняти колір шкіри і усунути її дефекти, змінити що завгодно - від кольору очей до форми черепа, накласти на обличчя анімацію мультяшного героя або героя фільму жахів.

Але заробляв проект в основному не на додатку, а на ліцензуванні своєї технології. Хоча додаток був успішним: 3 млн закачувань iOS-версії через кілька місяців після запуску.

Нагадаємо, попередній гучний екзит української компанії був пов'язаний з Google: у вересні 2012 року компанія купила український Viewdle приблизно за $40 млн. А вже в лютому 2014 року компанію Viewdle закрили, а розробників перевезли в американський офіс Motorola Mobility.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram