ГоловнаПолітика

Російський суд продовжив арешт Савченко на 6 місяців

У Донецькому міськсуді почалися попередні слухання у справі українки

Російський суд продовжив арешт Савченко на 6 місяців
Фото: grani.ru

Донецький міський суд Ростовської області продовжив арешт українки Надії Савченко ще на шість місяців.

Про це повідомив адвокат Савченко Марк Фейгін.

Савченко заарештували в Росії у липні 2014 року. Таким чином, з урахуванням нового вердикту суду термін її ув'язнення в Росії перевищить 1,5 року.

Про продовження арешту Савченко клопотало звинувачення. Водночас сторона захисту просила змінити запобіжний захід на будь-який, не пов'язаний з утриманням під вартою, у тому числі під консульські гарантії. Захист посилався на статус Савченко як делегата ПАРЄ, який користується імунітетом, що перешкоджає продовженню терміну утримання під вартою.

Сьогодні, 15 вересня, у Донецькому міськсуді почалися попередні слухання у справі Савченко. На них прибули представники Євросоюзу і США, які планують спостерігати за судовим процесом.

Нагадаємо, Савченко інкримінують вбивство загальнонебезпечним способом двох і більше осіб з мотивів політичної ненависті, здійснене групою осіб; замах на той самий злочин; незаконний перетин кордону. Українці загрожує до 25 років колонії.

Як заявляється у справі, Савченко після початку російської агресії в Україні служила у добровольчому батальйоні "Айдар", 17 червня 2014 року передала товаришам по батальйону координати для артилерійського обстрілу, у результаті якого загинули співробітники ВДТРК Ігор Корнелюк і Антон Волошин. Включення у справу епізоду замаху на вбивство слідство пояснювало тим, що у результаті цього обстрілу могли загинути й інші цивільні особи. Також у справі стверджується, що потім Савченко незаконно проникла на територію Росії, де її затримали.

У реальності Савченко потрапила в полон до бойовиків "ЛНР" ще до обстрілу, під час якого загинули Корнелюк і Волошин, її незаконно вивезли до Росії, де проти неї сфабрикували справу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram