ГоловнаПолітика

Турчинов: питання до РФ можуть зняти лише після повернення Криму

Відтоді Росія залишиться головною військовою загрозою

Турчинов: питання до РФ можуть зняти лише після повернення Криму
Фото: 24.ua

Україна перебуватиме у стані військового протистояння з Росією доти, поки РФ не звільнить всі окуповані території, в тому числі Крим.

Таку заяву у програмі "Лівий берег із Сонею Кошкіною" зробив глава РНБО Олександр Турчинов.

"Мені відомо, що починаючи десь із весни, вище керівництво Росії прозоро натякало українським колегам: питання Донбасу можна вирішити, якщо Україна відступиться від Криму", - прозвучало запитання шеф-редактора LB.ua до глави відомства. На що він відповів:

"Україна своїми територіями не торгує. Ми ніколи не визнаємо окупацію Криму. Понад те, згідно з нещодавно ухваленою Військовою доктриною, Росія - головна військова загроза для України. Усі наші питання до Росії можна зняти тільки після повного звільнення окупованих територій, в тому числі, звісно, АР Крим. Поки російські військові перебувають на території України, ми перебуваємо в стані фактичного військового протистояння з РФ".

Зазначимо, що наразі на Донбасі відзначається тимчасове перемир'я, яке полягає у відсутності артилерійських обстрілів. Однак, за словами Турчинова, це ще не мир, і Україну може чекати нова хвиля наступів. Докладніше про це читайте в повній версії інтерв'ю Олександр Турчинов: «Якщо Москва дасть наказ, російські війська почнуть наступ».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram