ГоловнаПолітика

Підприємці чекають нормативні акти по три роки, - ЗМІ

Від чиновників вимагають ухвалити рішення щодо вже прийнятих законів

Підприємці чекають нормативні акти по три роки, - ЗМІ
Фото: lottery.com.ua

Закон України "Про ліцензування видів господарської діяльності", ухвалений у березні 2015 року, не працює вже півроку. Причина - відсутність підзаконних актів, відповідальним за розробку яких виступає Кабінет Міністрів.

Про це йдеться в статті "Ліцензійні ігри, або Чому не працюють нові закони", опублікованій в "Экономических известиях".

Зокрема, в публікації наводиться приклад недотримання ліцензійного законодавства щодо лотерейного бізнесу. Міністерство фінансів, відповідаючи на запит про видачу ліцензії "Українській Національній Лотереї", 30 червня 2015 року визнало, що ліцензійні умови - досі у стадії розробки, а крім того, не визначено розмір плати за видачу ліцензій. "Міністерство фінансів України додатково повідомить "Українську національну лотерею" у разі ухвалення нормативно-правових актів, необхідних для отримання нових ліцензій", - йшлося у листі. Однак такого сповіщення лотерейники не дочекалися досі.

Причому, згідно з Законом України "Про державні лотереї", Мінфін мав розробити регуляторні акти для лотерейного бізнесу ще до кінця 2012 року. Тож фактично ця робота не проводиться вже третій рік, констатує видання.

"Ми перебуваємо у "підвішеному" стані, бо закон вимагає від нас отримати ліцензію, але зробити цього ми не можемо, і не з нашої вини. І європейським інвесторам важко пояснити, чому протягом такого тривалого часу не розроблена нормативна база, яка дозволила б нам отримати ліцензію і спокійно працювати, повністю в рамках правового поля. УНЛ готова вже зараз залучити мільйони доларів інвестицій, значно збільшити мережу розповсюдження лотерей, завезти нове обладнання американського партнера GTech, збільшити надходження до бюджету від лотерей, забезпечити тисячі людей новими робочими місцями і гідними зарплатами у разі ухвалення відповідного рішення згідно з вимогами чинного законодавства.

Ми нічого особливого не вимагаємо, ми тільки просимо ухвалити рішення відповідно до закону, який ухвалили народні депутати", - стверджує комерційний директор "Української Національної лотереї" Микола Печенюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram