ГоловнаПолітика

"Радикал" Вітко відмовився виходити з коаліції разом із фракцією

Депутат заявив, що присягав не Ляшкові, а народу України

"Радикал" Вітко відмовився виходити з коаліції разом із фракцією
Фото: Макс Требухов

Народний депутат Артем Вітко, який входить до фракції "Радикальної партії", відмовився виходити з коаліції разом з нею. Про це він заявив в інтерв'ю "Главкому".

Він заявив, що засуджує участь "Радикальної партії" в мітингу під Верховною Радою 31 серпня цього року. "Радикалізм, він цікавий на лінії фронту. Здоровий, нормальний радикалізм, у принципі, цікавий і тут. Але він не доречний, коли вбивають наших солдатів, які захищають парламент. Коли у мирній столиці воюють, гинуть мої колеги, побратими по зброї за сприяння безпосередньо радикалів, розмова має бути короткою. Я розцінюю цей як удар в спину (...) нашій незалежності, нашій державі. Удар безпосередньо в мою спину як військового командира", - пояснив свою позицію Вітко.

Він зазначив, що напередодні подій 31 серпня відбулося засідання фракції, на якому обговорювалося тільки голосування проти змін до Конституції, але про жоден вихід із коаліції мова не йшла. Коли наступного ранку це питання порушили, Вітко виступив проти.

"Я, в першу чергу, підписував коаліційну угоду. З коаліції я виходити не буду. І голосуватиму так, як голосує коаліція. Зрозумійте мене правильно, я присягав українському народу, а не в жодному разі Радикальній партії і Ляшкові", - заявив Вітко. За його словами, крім нього самого, у фракції є ще як мінімум двоє незгодних з рішенням Ляшка.

Лідер РП у своєму фейсбуці вже прокоментував інтерв'ю свого депутата, заявивши, що того "купили", і зажадавши у нього скласти мандат.

Нагадаємо, що зараз фракція "Радикальної партії" складається з 21 депутата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram