ГоловнаПолітика

Двоє розшукуваних бойовиків ПС з Мукачевого загинули в ДТП (оновлено)

В аварії загинули і двоє військовослужбовців.

Двоє розшукуваних бойовиків ПС з Мукачевого загинули в ДТП (оновлено)
Взорванные автомобили милиции в Мукачево
Фото: EPA/UPG

У Дніпропетровській області в аварії загинули двоє представників "Правого сектору", які брали участь у подіях 11 липня в Мукачевому, стверджує голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Відповідне повідомлення є на сайті Москаля і на сайті Закарпатської ОДА.

За даними чиновника, 8 вересня о 5:45 у Покровському районі Дніпропетровської області поблизу бази "Правого сектору" сталася аварія, в результаті якої загинули кілька людей. Легковик із представниками "Правого сектору", які, як встановила подальша експертиза, були в нетверезому стані, врізався у військовий автомобіль з бійцями військової частини 1402. В результаті аварії двоє військовослужбовців в.ч. 1402 загинули на місці. Крім них, на місці загинув один представник "Правого сектору", а ще один отримав тяжкі травми і помер згодом.

"Як з'ясували згодом, обидва представники "ПС" брали участь у подіях 11 липня в Мукачевому та переховувалися в Дніпропетровській області від правоохоронців", - сказано в повідомленні.

Загиблого представника ПС поховали як невідомого, а травмованого доправили в Дніпропетровську обласну лікарню ім. І.Мечникова, де він перебував під вигаданим прізвищем як житель Рівненської області. 14 вересня він помер від отриманих під час аварії травм. Прізвище померлого - Копосович Роман, 1989 року народження, жив він у с. Збини Воловецького району Закарпатської області. Силові структури встановлюють особу іншого представника ПС, який загинув у ДТП і був похований як невідомий.

Оновлення. "Правий сектор" підтверджує інформацію про загибель двох "мукачівських повстанців". При цьому націоналісти стверджують, що ті їхали не у легковому автомобілі, а у мікроавтобусі, і врізалися не вони в автомобіль військових, а навпаки. Як доказ ПС публікує фотографію двох автомобілів, що згоріли.

Фото: pravyysektor.info

Варто зазначити, що про аварію за участю представників ПС і військовослужбовців напередодні повідомив з посиланням на джерело телеканал 112. Офіційно про ДТП не повідомляли.

Нагадаємо, 11 липня бійці "Правого сектору" приїхали в комплекс "Антарес", щоб поговорити з його власником - нардепом Ланьом. Той запросив частину бійців до свого кабінету. У цей час хтось (за основною версією - "правосіки") вистрілив у голову одному з охоронців комплексу. Бійці "Правого сектору" повантажили пораненого у свій джип, проте згодом дозволили "швидкій" забрати потерпілого; той потім помер. У перестрілці з міліцією двох бійців ПС убили. Решта прорвали міліцейське загородження з автомобілів, вистріливши по них із гранатометів, і втекли до лісу. У перестрілці отримали поранення шестеро міліціонерів. Потім двоє бійців ПС здалися, шестеро втекли. За версією ПС, вони намагалися зупинити контрабанду. За іншими даними, йшлося про перерозподіл контрабандних потоків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram