ГоловнаПолітика

"Кіборг" з Донецького аеропорту став заступником начальника Департаменту патрульної служби

Євген Жуков більше відомий під позивним Маршал

"Кіборг" з Донецького аеропорту став заступником начальника Департаменту патрульної служби
​Евгений Жуков

Заступником начальника Департаменту патрульної служби МВС призначено майора Євгена Жукова, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Майора Євгена Жукова, більш відомого під позивним «Маршал», колишнього заступника командира одного з батальйонів 79-ї Миколаївської окремої аеромобільної бригади, героїчного десантника і одного з «кіборгів»-захисників Донецького аеропорту, призначено заступником начальника Департаменту патрульної служби МВС України", - написав Аваков у своєму фейсбуці.

Жукову в поліції вручили особистий жетон під номером 00079 як данина поваги до рідної 79-ї ОАЕМБР. У цій бригаді свого часу служив і начальник поліції Києва Олександр Фацевич. Аваков у своєму пості називає його "головним українським патрульним поліцейським". Втім, за логікою, головним українським патрульним поліцейським є якраз начальник Департаменту патрульної служби Олег Савчин, заступником якого призначили Жукова.

Жуков, як додав міністр, - кавалер Ордена Богдана Хмельницького 3-го ступеня.

"З холодною головою і ясним розумом. З високим рівнем IQ. Чесний і непідкупний. Під час запеклих боїв за Донецький аеропорт, який протримався довше, ніж Сталінград, - 242 дні, Євген «Маршал» Жуков відрізнявся не тільки блискучою військовою вдачею, не тільки сміливістю і відвагою, не тільки бережливим ставленням до своїх людей, але і яскравим гумором. Це саме він блискуче висміював у своїх відеороликах ватажків терористів за їхні безглузді спроби взяти аеропорт", - додав він.

Нагадаємо, раніше Аваков оприлюднив графік появи патрульної поліції в українських містах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram