ГоловнаПолітика

Яценюк зажадав від Демчишина знайти вугілля

Запаси вугілля удвічі менші за необхідні для опалювального сезону

Яценюк зажадав від Демчишина знайти вугілля
Фото: Макс Левин

Прем'єр Арсеній Яценюк зажадав від глави Міненерговугілля Володимира Демчишина прискорити накопичення вугілля на складах теплових електростанцій.

"Я покладаю персональну відповідальність на міністра енергетики за невідкладне виконання рішення уряду: до кінця місяця базові цифри з накопичення вугілля на складах повинні бути виконані", - заявив він перед початком навчань в НЕК "Укренерго" у Києві в понеділок, інформує "Інтерфакс-Україна".

За словами прем'єра, Кабмін виділив для накопичення на складах вугілля 2 млрд грн, держкомпанія "Енергоринок" - додатково ще 1 млрд грн, проте ці гроші не використали.

Тим часом енергохолдинг ДТЕК Ріната Ахметова повідомив, що відновив постачання вугілля з окупованих районів Донбасу. Поставки припинилися у четвер, проте вже в суботу вугілля знову почали вивозити.

Цю інформацію підтвердив перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігор Мартиненко. Як сказав він у понеділок, обсяги залізничних поставок вугілля поки не досягли колишніх обсягів, проте він сподівається, що ситуація виправиться найближчим часом.

Згідно з наказом Міненерговугілля №566 від 1 вересня, генкомпанії ТЕС на 1 листопада 2015 року повинні мати на складах 2 млн 792,2 тис. тонн вугілля.

Зараз запаси вугілля на складах ТЕС України становлять 1,468 млн тонн. При цьому на 1 серпня вони становили 1,526 млн тонн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram