ГоловнаПолітика

Рубан: Росія запропонувала обміняти Сенцова і Кольченка на ГРУшників

Переговори з обміну відбулися в Мінську на минулих вихідних

Рубан: Росія запропонувала обміняти Сенцова і Кольченка на ГРУшників
Фото: ukrain.bazaza.net

Росія вийшла з пропозицією до України обміняти полонених ГРУшників Олександра Александрова і Євгенія Єрофєєва на українців Олега Сенцова і Олександра Кольченка, засуджених в РФ до тривалих термінів ув'язнення за обвинуваченням у тероризмі.

Про це заявив керівник Центру звільнення полонених громадської організації "Офіцерський корпус" Володимир Рубан в ефірі українських телеканалів.

"Переговорна група "Офіцерського корпусу" в минулі вихідні перебувала в Мінську, і ми зустрічалися з окремими представниками суміжної сторони. Нам було запропоновано провести обмін засуджених вже в Росії Сенцова і Кольченка на двох ГРУшників. Ми донесли цю інформацію до керівництва. На сьогодні пропозиція другої сторони - провести цей обмін хоч завтра. Залишається тепер справа за нашою стороною", - сказав він 112 каналу.

Увечері в суботу в ефірі "Громадського" він підтвердив свою заяву. "Я не назву джерело, не назву сторону, з якою ми спілкувалися. Саме через їхнє прохання. Це представники Росії, а не Донецька. Зустріч була в Мінську. Розмова була досить серйозною. Однак я бачу, що українська сторона вирішила затягнути з відповіддю на цю пропозицію", - сказав він.

Нагадаємо, наприкінці серпня глава Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що не виключає можливості обміну російських військовослужбовців Олександра Александрова і Євгенія Єрофєєва на українців, яких утримує Росії. Після цього міністр юстиції Росії Олександр Коновалов допустив такий обмін, але тільки після вироків, винесених українцям у російських судах.

Сенцова і Кольченка вже засудили до 20 років і 10 років колонії суворого режиму відповідно. Своїх вироків ще очікують Надія Савченко, Микола Карп'юк, Станіслав Кліх.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram