ГоловнаПолітика

Тарута: сегрегація виборців за місцем проживання неприпустима

Колишній губернатор Донецької області лобіює закон, який дозволить переселенцям брати участь у виборах.

Тарута: сегрегація виборців за місцем проживання неприпустима
Фото: 24.ua

Депутат Верховної Ради, колишній губернатор Донецької області Сергій Тарута назвав неприпустимим поділ виборців на правильних і неправильних за місцем проживання. Про це він сказав на міжнародному форумі YES у Києві.

"Сегрегація виборців за місцем проживання неприпустима. У нас в Україні зараз понад 1,3 млн осіб - вимушені переселенці. Зараз вони не можуть повноцінно брати участь у місцевих виборах. Ми розробили з колегами по парламенту законопроект, який дозволить більшій частині переселенців взяти участь у виборах", - сказав Тарута.

Водночас Сергій Льовочкін, депутат Верховної Ради і колишній керівник Адміністрації президента Віктора Януковича, закликав повернути виборчі права і тим 500 тис. осіб, які живуть поруч з лінією фронту в Донецькій і Луганській областях і які зараз позбавлені можливості вибирати місцеву владу.

Нагадаємо, заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера в інтерв'ю LB.ua казав, що права переселенців, які не можуть голосувати на місцевих виборах, не порушуються. Він нагадав, що голосувати на місцевих виборах також не зможуть і внутрішні мігранти, які не живуть за місцем реєстрації внаслідок пошуку роботи або за сімейними обставинами.

Зазначимо також, що Сергій Тарута недавно давав інтерв'ю Соні Кошкіній на телеканалі 24. Текстова версія розмови доступна на LB.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram