ГоловнаПолітика

Порошенко виступив на відкритті конференції YES

Свою промову він завершив фразою "слава Україні"

Фото: twitter.com/Hromadske

Президент України Петро Порошенко виступив на відкритті міжнародної конференції "Ялтинська європейська стратегія" (YES), яка проводиться у Києві після захоплення росіянами Криму. Про це повідомляє репортер LB.ua.

У своїй промові англійською мовою він згадав і про анексію Криму, і про російську агресію на Донбасі. Петро Порошенко підкреслив, що українців Надію Савченко та Олега Сенцова, які перебувають у неволі в Росії, мають звільнити. Свою промову він закінчив фразою "слава Україні".

На додаткове питання ведучого, чи існує ще загроза повномасштабного російського вторгнення в Україну, Порошенко відповів, що "жоден російський солдат, жоден російський танк ще не покинули українську територію". Однак він зазначив, що є позитив - на сході України рідше стріляють. "Я хочу сказати, що сьогодні перший день за півтора року, коли протягом 24 годин у нас не було жодної жертви і пострілу. Я вас вітаю із цим", - сказав президент.

За його словами, врегулювання на Донбасі можливе тільки в разі звільнення всіх заручників і виконання низки інших угод, досягнутих у Мінську.

Після промови Петро Порошенко відповідав на додаткові питання ведучого.

Міжнародна конференція "Ялтинська європейська стратегія" - незалежна організація, заснована українським бізнесменом Віктором Пінчуком у 2004 році. Щорічно її зустрічі проводилися в Лівадійському палаці в Ялті. Останній 11-й форум відбувся 11-13 вересня 2014 року в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram