ГоловнаСуспільствоЖиття

У таборі "Артек Буковель" у 2015 році вже відпочили 5500 дітей

2500 дітей побували в таборі за соціальними путівками.

У таборі "Артек Буковель" у 2015 році вже відпочили 5500 дітей
Любовь Иванова
Фото: Макс Требухов

Дитячий табір "Артек Буковель" прийняв у цьому році 5500 дітей, з них 2500 осіб - за соціальними путівками. Про це на прес-конференції з приводу презентації результатів дослідження "Україна очима дітей. Чи вірять наші діти у світле майбутнє України?" повідомила Любов Іванова, директор з розвитку дитячого табору "Артек Буковель".

Дослідження проводилося Інститутом Горшеніна спільно з дитячим табором "Артек Буковель".

Іванова зазначила, що табір "Артек Буковель" був створений за ініціативою керівництва туристичного комплексу "Буковель" після анексії Криму Росією, коли "Артек" фактично залишився за кордоном.

Вона підкреслила, що табір в Україні розвивається. Торік заклад прийняв 1500 дітей, в цьому році - майже вчетверо більше. У таборі тривають традиції кримського "Артеку": діти вивчають англійську мову, практикують спорт і навіть минулого літа взяли участь у зйомках фільму.

За соціальним путівками в таборі побували підлітки переважно з Волинської, Одеської та Івано-Франківської областей. "Це діти, яким за їхні успіхи у творчості та навчанні були надані путівки", - сказала Іванова. Оплатили дитячі путівки українські політики.

Іванова працювала в кримському "Артеку" начальником науково-методичного відділу, але покинула півострів після його окупації разом з групою колег. Тепер вони працюють у таборі "Артек Буковель".

Нагадаємо, відповідно до дослідження Інституту Горшеніна, проведеного серед пожильців табору "Артек Буковель", права дітей в Україні захищено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram