ГоловнаПолітика

Колишній лідер чеченських сепаратистів не бачив Яценюка на війні в Чечні

Ахмед Закаєв був знайомий з усіма, хто воював на боці сепаратистів.

Колишній лідер чеченських сепаратистів не бачив Яценюка на війні в Чечні
Фото: ria.ru

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк не брав участі в бойових діях проти російських військ у Чечні в 1995 році.

Про це розповів один з колишніх лідерів чеченських сепаратистів Ахмед Закаєв, пише "Русская служба Би-би-си".

"Я пам'ятаю, припустимо, Сашу Білих (мається на увазі Олександр Музичко, він же Сашко Білий, який воював у Чечні) та інших, яких ми навіть представляли свого часу до державної нагороди після закінчення війни, в принципі, це була невелика група з українців. Вони нам усі були знайомі, тому в мене ніяких сумнівів у тому, що його там не було, звичайно, немає", - сказав Ахмед Закаєв.

Нагадаємо, 8 вересня голова слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін заявив, що, за даними слідства, Арсеній Яценюк воював у каральних загонах "Арго", а потім "Вікінг" проти російських військових.

"Якби почався судовий процес, Бастрикіну довелося б почервоніти за всі ті висловлювання, які він робив на адресу прем'єр-міністра України", - резюмував Ахмед Закаєв.

Крім того, екс-боєць батальйону "Айдар" ЗСУ Євген Дикий, учасник подій у Чечні, розповів про українців, що воювали там у середині 90-х. За словами Євгена Дикого, Арсенія Яценюка серед них не було.

У свою чергу прес-секретар Арсенія Яценюка порадила "провести психіатричну експертизу голови слідчого комітету РФ Бастрикіна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram