ГоловнаПолітика

Тимошенко вимагає порушити кримінальну справу проти Кабміну

"Батьківщина" вирішила залучити ГПУ до боротьби з тарифами.

Тимошенко вимагає порушити кримінальну справу проти Кабміну
Фото: ba.org.ua

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко написала заяву до Генеральної прокуратури про скоєння злочину посадовими особами влади у зв'язку з підвищенням комунальних тарифів для населення.

"Сьогодні я вирішила вдатися до крайнього кроку, який може дещо вплинути на уряд, змусити жити і працювати для людей і для країни, а не для корупційних оборудок. Я підготувала звернення до Генпрокуратури, заяву про злочин, який скоєно усіма посадовими особами, які безпосередньо брали участь у формуванні необґрунтованих, завищених і спекулятивних тарифів на тепло і цін на газ для населення", - сказала Тимошенко під час прес-конференції в середу.

Вона вважає, що злочин складається з двох частин.

По-перше уряд нібито направив на потреби населення не весь видобутий в Україні газ. Тимошенко стверджує, що Кабмін реалізував як мінімум 3,1 млрд газу українського видобутку комерційним структурам.

По-друге, на думку лідера "Батьківщини", уряд не мав права встановлювати ціну 7,2 грн/кубометр раніше, ніж у квітні 2017 року. Політик повідомила, що в Меморандумі з МВФ говориться про те, що паритетні з імпортною ціною на газ тарифи для населення можуть бути встановлені тільки через півтора року.

Тимошенко зазначила, що після того, як заяву про злочин буде направлено до органів прокуратури, ГПУ має "протягом 24 годин внести відомості до єдиного реєстру з досудових розслідувань про порушення кримінальної справи". Вона пообіцяла, що "Батьківщина" буде тримати під контролем розслідування цієї справи.

Нагадаємо, з 1 квітня кубометр газу для населення коштує 7,2 грн. В опалювальний сезон для окремих категорій споживачів, які споживають багато газу, діє пільгова ставка в розмірі 3,6 грн на перших 200 кубометрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram