ГоловнаПолітика

Порошенко доручив вжити додаткових заходів з охорони правопорядку на виборах

Президент підписав указ "Про забезпечення проведення демократичних, чесних і прозорих місцевих виборів 25 жовтня"

Порошенко доручив вжити додаткових заходів з охорони правопорядку на виборах
Фото: www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко доручив Службі безпеки та МВС вжити додаткових заходів з охорони правопорядку під час проведення місцевих виборів 25 жовтня.

Про це йдеться в указе №538 від 9 вересня, повідомляє прес-служба президента.

"Вжити додаткових заходів із забезпечення громадського порядку та безпеки громадян під час виборчого процесу місцевих виборів, забезпечення безпеки суб'єктів виборчого процесу, запобігання вчиненню терористичних актів", - йдеться в документі.

Також президент доручив не допустити поширення агітаційних матеріалів у будь-якій формі, що містять заклики до ліквідації незалежності України, зміни конституційного ладу, порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, підриву її безпеки, незаконного захоплення державної влади, пропаганди війни, насильства та розпалювання міжетнічної, національної, релігійної та расової ворожнечі і т.д.

Кабінету міністрів і місцевим органам виконавчої влади доручено провести всі організаційні заходи, забезпечити фінансування виборів, а також забезпечити роботу міжнародних спостерігачів і не допустити втручання у виборчий процес, а саме підкупу виборців, обману або погроз на їхню адресу.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що місцеві вибори на Донбасі мають відбутися скрізь, де це буде безпечно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram