ГоловнаПолітика

Суд скасував домашній арешт екс-начальника одеської міліції у справі 2 травня

Петру Луцюку інкримінують службову недбалість

Суд скасував домашній арешт екс-начальника одеської міліції у справі 2 травня
Петр Луцюк

Печерський районний суд Києва відмовився продовжити домашній арешт для колишнього начальника ГУ МВС в Одеській області Петра Луцюка, підозрюваного у службовій недбалості під час трагічних подій 2 травня 2014 року в Одесі.

Про це йдеться у постанові суду від 28 серпня, доступному в Єдиному реєстрі судових рішень.

У своєму клопотанні Генеральна прокуратура просила суд продовжити запобіжний захід до 30 жовтня у зв'язку з продовженням термінів розслідування кримінального провадження.

Генпрокуратура вважає, що існують ризики, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може переховуватися від органів досудового розслідування, може знищити, приховати або спотворити речові докази і незаконно впливати на свідків.

Суддя Лариса Цокол визнала доводи прокуратури про те, що Луцюк може втекти або впливати на свідків, необґрунтованими.

Луцюк, згідно з матеріалами слідства, не забезпечив належної охорони громадського порядку, що призвело до сутички колони учасників маршу "За єдність" з організованою групою осіб, які намагалися перешкодити проведенню цього маршу. Це призвело до загибелі 42 осіб.

30 квітня Луцюка повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, тобто у неналежному виконані своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки.

Домашній арешт для Луцюка обрали як запобіжний захід 13 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram