ГоловнаПолітика

ОБСЄ роз'яснила, куди на вибори потраплять спостерігачі місії

Представники організації вестимуть спостереження у місцях, де ці вибори відбуватимуться відповідно до закону.

ОБСЄ роз'яснила, куди на вибори потраплять спостерігачі місії
Фото: Макс Требухов

Місія Бюро демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ, яка спостерігатиме за ходом місцевих виборів в Україні, відправить своїх представників лише на підконтрольні Україні території Донбасу.

Про це повідомила прес-секретар БДІПЛ ОБСЄ Лаурен Барановська, пише Апостроф.

"Ми ознайомлені із законодавством і рішенням Центральної виборчої комісії, згідно з яким вибори не проходитимуть на частині територій Донецької та Луганської областей. БДІПЛ ОБСЄ спостерігатиме за місцевими виборами тільки там, де вони будуть проводитися відповідно до українського законодавства. У місцях, де ці вибори відбуватимуться відповідно до законодавства, ми й будемо вести спостереження 25 жовтня. Саме з цією метою ми наймаємо співробітників", - заявила вона.

Раніше виникли побоювання щодо інформації, що БДІПЛ ОБСЄ шукає помічників міжнародних спостерігачів за місцевими виборами в окуповані Луганськ і Донецьк.

Як заявив заступник голови ЦВК України Андрій Магера, інформацію, розміщену на сайті ОБСЄ, спочатку зрозуміли неправильно. "Йшлося не конкретно про окуповані Луганськ та Донецьк, а про відповідні області", - пояснив він.

Він підкреслив, що для проведення виборчого процесу на окупованих територіях необхідно не тільки виконання пунктів Мінських угод з припинення вогню і відведення озброєнь, а й згода Верховної Ради.

Як повідомлялося, посол Ян Томбінський повідомив, що Європейський парламент планує направити своїх представників в Україну.

Нагадаємо, ЦВК встановила неможливість проведення 25 жовтня місцевих виборів у 91 місцевій раді Донецької області та 31 місцевій раді Луганської області, підконтрольних Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram