ГоловнаКультура

У Києві стартує фестиваль кіно про толерантність для дітей

Фільми буде поділено на три блоки для різних вікових груп.

У Києві стартує фестиваль кіно про толерантність для дітей

Наступної середи, 16 вересня, в Києві стартує всеукраїнський фестиваль короткометражного кіно для дітей та підлітків "Єдність і толерантність".

Фільми для програми вибрали за допомогою експертів найбільшого європейського фестивалю короткометражного кіно Interfilm Berlin. Серед них - номінант на "Золотого ведмедя" Берлінського МКФ, короткометражка режисера-асистента Уеса Андерсона про футбольних фанів, мюзикл про любов хлопця-емо і зразкової дівчини-католички. Тематика стрічок стосується різних проявів толерантності: від взаємин однолітків у класі до сприйняття біженців.

Після Києва програму фестивалю протягом осені покажуть у 12 українських містах. Організаторами "Єдності і толерантності" виступають Goethe-Institut в Україні та Міністерство закордонних справ Німеччини за участю фестивалів Interfilm Berlin і KUKI teen screen, а також компанії "Артхаус Трафік".

Під час фестивалю у кожному місті-учаснику пройдуть сеанси трьох блоків короткометражних робіт, які розраховані на різні вікові категорії - від 5 до 18 років. Усі покази супроводжує обговорення переглянутого матеріалу з модераторами. Частину показів особисто представлять режисери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram