ГоловнаПолітика

Перемир'я на Донбасі вселяє Берліну оптимізм, - член бундестагу

Політик не пов'язує успіх нинішніх домовленостей про припинення вогню з ефективністю дії санкцій.

Перемир'я на Донбасі вселяє Берліну оптимізм, - член бундестагу

Режим припинення вогню на сході України в цілому дотримується, що вселяє Берліну оптимізм.

Про це заявив уповноважений уряду ФРН щодо співробітництва з РФ, країнами Центральної Азії та Східного партнерства Гернот Ерлер в ефірі радіостанції Bayerischen Rundfunk Bayern 2, повідомляє Укрінформ.

"Ми дуже задоволені тим, що зараз, з третьої спроби режим припинення вогню встановився. У кожному разі, нам надходять звіти лише про дуже поодинокі порушення цього перемир'я, що вселяє в нас велику надію", - сказав Ерлер.

Водночас, маючи на увазі зустріч експертів ЄС, України та Росії в понеділок у Брюсселі, німецький депутат зазначив, що навряд чи нинішнє перемир'я призведе до скасування санкцій.

Ерлер повторив, що "санкції не є самоціллю", однак не пов'язав успіх нинішніх домовленостей про припинення вогню з ефективністю дії обмежувальних заходів.

"Важко оцінити, чи призвели санкції ЄС до нинішнього перемир'ю в східній Україні", - зазначив він і нагадав, що повне скасування їх стане можливим лише тоді, коли буде виконано всі пункти Мінських домовленостей.

Нагадаємо, раніше прес-центр АТО повідомив, що протягом сьогоднішнього дня обстановка в зоні АТО на Донбасі була повністю спокійною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram