ГоловнаПолітика

Європарламент направить своїх спостерігачів на місцеві вибори

Томбінський підкреслив, що це не зовсім звичайна практика для ЄС.

Європарламент направить своїх спостерігачів на місцеві вибори
Ян Томбинский, посол ЕС в Украине
Фото: Макс Левин

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський заявив, що Європейський парламент планує направити своїх представників в Україну на місцеві вибори 25 жовтня.

Про це він повідомив під час зустрічі з головою ЦВК Михайлом Охендовським та надзвичайним і повноважним послом США в Україні Джеффрі Пайєттом, передає прес-служба ЦВК.

"Так, це не зовсім звичайна практика для Європарламенту - відправляти своїх спостерігачів на місцеві вибори. Але з огляду на нинішню ситуацію у вашій країні ми підемо на такий крок. І, вважаю, він буде виправданим", - зазначив Томбінський.

У свою чергу Пайєтт висловив серйозну стурбованість ситуацією в Харківській області, де територіальне управління юстиції відмовляється реєструвати місцеві організації "Опозиційного блоку", що унеможливлює участь її представників у місцевих виборах.

Також посол США підкреслив, що при проведенні місцевих виборів на контрольованих українською владою територіях Донбасу дуже важливо дотримуватися найвищих європейських виборчих стандартів.

Томбінський черговий раз висловив підтримку ЦВК і підкреслив: "У нас є до Комісії великий кредит довіри, враховуючи, зокрема, і підсумки проміжних виборів народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі №205 у Чернігові. Адже там була дуже важка політична ситуація, але ЦВК майстерно впоралася зі своїми обов'язками в тих непростих умовах. Тому є всі підстави сподіватися на такий успіх комісії та під час місцевих виборів 25 жовтня 2015 року".

Нагадаємо, 5 вересня в Україні офіційно стартував виборчий процес чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних міських голів, які відбудуться 25 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram