ГоловнаПолітика

Яценюк 9-10 вересня відвідає Польщу і Словаччину

Під час візитів планується підписання низки документів

Яценюк 9-10 вересня відвідає Польщу і Словаччину
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк відвідає з робочим візитом Польщу і Словаччину 9 і 10 вересня відповідно.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.

Під час візиту до Польщі заплановано зустрічі з президентом Анджеєм Дудою і прем'єр-міністром Евою Копач. Сторони планують обговорити програму реформ в Україні, нарощування обсягів взаємної торгівлі, розвиток транскордонної інфраструктури, співпрацю в енергетичній сфері, культурному і суспільному діалозі. Особливу увагу буде присвячено українсько-польській взаємодії у контексті міжнародних зусиль для протидії російській агресії і врегулюванню конфлікту на Донбасі, а також інтеграції України в Європейський Союз і НАТО.

Також у Варшаві планується підписання договору про надання 100 млн євро кредиту для розвитку прикордонної дорожньої інфраструктури та облаштування пунктів пропуску на українсько-польському кордоні та інших проектів.

Під час візиту до Словаччини, 10 вересня, Яценюк проведе зустрічі з владою для переговорів про співпрацю в енергетичній безпеці. Прем'єр зустрінеться з президентом країни Андреєм Кіскою, головою парламенту Петером Пелегріні і прем'єр-міністром Робертом Фіцо.

Під час візиту передбачено підписання документів у сферах енергоефективності, енергозбереження та відновлюваної енергетики, а також про співпрацю у сфері фізичної культури і спорту.

Нагадаємо, глава МВФ Крістін Лагард під час зустрічі з Яценюком у Києві висловила підтримку зусиллям і діям українського уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram