ГоловнаСвіт

В ООН запропонували розселити в Європі 200 тис. біженців

2,3 тис. мігрантів погрожують угорській владі втечею з табору для біженців.

В ООН запропонували розселити в Європі 200 тис. біженців
Архив
Фото: EPA/UPG

Країни Євросоюзу мусять прийняти до 200 тис. біженців в рамках загальної стратегії подолання мігрантської кризи, яка повинна замінити індивідуальний підхід кожної країни-учасниці Євросоюзу до розселення.

Про це заявив представник агентства ООН у справах біженців Антоніо Гутеррес, інформує ВВС.

За його словами, ЄС має мобілізувати усі сили для боротьби з мігрантською кризою.

Очікується, що лідери ЄС в п'ятницю проведуть зустріч, де обговорять розподіл біженців у країнах Європи.

Як зазначає BBC, в Угорщині проблема мігрантів стоїть дуже гостро - там вже неодноразово відбувалися сутички біженців із поліцією, країні довелося скасувати залізничне сполучення з країнами Європи через штурм потягів.

За останніми даними, близько 300 мігрантів вирвалися з табору в угорському місті Роске (Roszke), розташованому неподалік від кордону з Сербією, повідомляє агентство Рейтер.

Поліцейські кинулися навздогін і перекрили розташоване поблизу шосе. У таборі залишаються ще 2,3 тис. мігрантів, які вже пригрозили угорській владі влаштувати втечу, якщо ті в найкоротші терміни не розглянуть їхні заявки на статус біженців.

Крім того, ще кілька десятків мігрантів здійснили втечу з табору в місті Бічке.

Гутеррес також розкритикував "незбалансовану" систему прийому біженців в ЄС. На його думку, вона йде на руку контрабандистам, які переправляють людей до Європи. Він також закликав країни ЄС прийняти до 200 тис. біженців у рамках "програми масового переселення", у якій повинні взяти обов'язкову участь усі держави.

. Голова Європейської ради Дональд Туск заявив, що принаймні 100 тис. біженців слід розподілити у державах ЄС, раніше він називав цифру у 40 тис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram