ГоловнаКультура

Мінкульт розробив реформу для бібліотек

Кириленко закликав не тільки оновлювати бібліотечні фонди, а й осучаснювати роботу з читачем.

Мінкульт розробив реформу для бібліотек
Фото: Макс Требухов

Міністерство культури винесло на громадське обговорення розроблений спільно з Українською бібліотечною асоціацією проект Стратегії розвитку бібліотечної справи в Україні до 2025 року, який враховує процес децентралізації.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр культури В'ячеслав Кириленко під час наради з питань реформування мережі бібліотек, повідомляє Урядовий портал.

"Усі запропоновані рецепти реформування бібліотечної справи повинні збалансувати в одному документі, у Стратегії розвитку бібліотечної справи до 2025 року. Після чого буде прийнято цілу низку проектів поправок до законів і урядових рішень, які забезпечать реалізацію цієї стратегії", - цитує Кириленка прес-служба.

Віце-прем'єр зазначив, що потрібно працювати не тільки над оновленням фондів і модернізацією наявних технічних можливостей, а й над осучасненням способів роботи з читачем-користувачем.

У прес-службі додали, що проект Стратегії розвитку бібліотечної справи також будуть обговорювати в рамках 22-го Міжнародного книжкового «Форуму видавців у Львові» 9-12 вересня. Кириленко зазначив, що у справі реформування бібліотечної галузі вже досягнуто позитивних результатів, передусім відновлено бюджетне фінансування для закупівлі книг українською мовою, які поповнили фонди бібліотек. Цього року воно становило 9 млн гривень, при цьому бібліотеки, враховуючи потреби читачів, самостійно вибирали, які саме книги будуть закуповувати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram