ГоловнаПолітика

Дніпропетровська ОДА запустила шість спільних проектів із волонтерами

У місті відбувся великий волонтерський форум

Дніпропетровська ОДА запустила шість спільних проектів із волонтерами
Фото: dyvys.in

У Дніпропетровську завершився всеукраїнський форум волонтерів "ГромадаFest", який зібрав 203 компанії та організації з різних регіонів України. Результатом співпраці стали 6 спільних проектів, які реалізують на базі Дніпропетровської облдержадміністрації. Про це заявив її керівник Валентин Резніченко.

"П'ять днів активної роботи форуму показали, що в Україні багато талановитих, небайдужих людей. Це колосальний ресурс, яким держуправління не має права нехтувати. Форум прийняв понад 3000 учасників і відвідувачів з 11 міст. До нас приїхали Харків, Київ, Запоріжжя, Нікополь, Кривий Ріг, Павлоград, Красноармійськ, Тернопіль, Дніпродзержинськ, Одеса... Практично вся Україна! Є така приказка, що на двох українців припадає три гетьмани. Я вважаю, що це не так. Форум показав, що наші люди не роз'єднані, вони здатні об'єднуватися заради великої справи і загальнозначущої мети", - сказав Резніченко.

Практичним підсумком форуму стали конкретні рекомендації з розвитку 6 спільних проектів Дніпропетровської ОДА та волонтерських організацій. Крім того, на виставці, що проводилася в рамках форуму, було укладено 60 комерційних контрактів.

"Ми всі стали свідками і учасниками цілої лабораторії ідей і думок, в якій народжувалися цікаві, потрібні, реальні проекти. Під час круглих столів, організованих у рамках форуму виступило 79 доповідачів, які представили понад 100 інтерактивних презентацій. При чому, не тільки у сферах, де співробітництво облдержадміністрації та волонтерів вважається вже традиційним. Наприклад, реабілітація учасників АТО, донорство, психологічна допомога, підтримка сімей загиблих героїв... Особисто мене особливо порадувало зростання точок взаємодії громадських працівників і держслужбовців у "мирному житті". Насамперед, звичайно, це IT проекти, той же ProZorro... З такими проектами майбутнє. Вони говорять про те, що український волонтер і патріот можуть не тільки воювати, але і творити. Сьогодні вони допомагають робити владу в країні більш ефективною, задовольняти суспільний запит на боротьбу з корупцією, відкритість і прозорість структур держуправління", - зазначив дніпропетровський губернатор.

Нагадаємо, що у самого Валентина Резніченка 9 із 12 постійних радників губернатора є волонтерами. Вони, за словами керівника області, забезпечують управлінській команді зворотний зв'язок і є лакмусовим папірцем загальної ефективності регіональної влади. За кількістю волонтерів, які офіційно працюють в ОДА, - це найвищий показник в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram