ГоловнаПолітика

Екс-нардепа Маркова залишили під арештом через брак електронних браслетів

Росія просить італійський мін'юст відпустити екс-нардепа без браслета

Екс-нардепа Маркова залишили під арештом через брак електронних браслетів

Колишній народний депутат України Ігор Марков, якого в серпні затримала поліція Італії, залишиться під вартою через нестачу електронних браслетів.

Про це повідомляє видання

Riviera24.it.

Раніше, 21 серпня, суд Генуї на вимогу захисту Маркова змінив запобіжний захід екс-нардепові з утримання у в'язниці на домашній арешт з електронним браслетом. Проте з'ясувалося, що в Італії немає достатньої кількості цих пристроїв.

Посольство Росії в Римі звернулося в італійське міністерство юстиції з проханням випустити колишнього народного депутата під домашній арешт без браслета, однак 31 серпня апеляційний суд Генуї відхилив це клопотання.

Тож Марков далі залишається під вартою.

Нагадаємо, 12 серпня Інтерпол затримав в Італії лідера партії "Родіна", колишнього депутата Верховної Ради Ігоря Маркова.

Україна розшукує Маркова за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство із заподіянням тілесних ушкоджень). Йдеться про події 2007 року, коли біля Одеської ОДА відбувалися пікети проти встановлення в місті пам'ятника Катерині II. Маркова підозрюють в організації побиття учасників акції, а також безпосередньо в самому побитті громадян.

У жовтні 2013 року, ще за часів Віктора Януковича, Маркова заарештували в цій справі, він провів кілька місяців у в'язниці. Із СІЗО Маркова звільнив суд 25 лютого - майже відразу після втечі Януковича. Після звільнення Марков підтримав сепаратистів на Донбасі, виїхав до Росії і навіть став там членом "уряду у вигнанні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram