ГоловнаПолітика

США почали кампанію зі звільнення Савченко

Акція звільнення полонених триватиме протягом вересня.

США почали кампанію зі звільнення Савченко
Фото: EPA/UPG

Держдеп США оголосив про початок звільнення жінок, несправедливо ув'язнених з політичних та інших мотивів. У списку - 20 прізвищ, серед яких українка Надія Савченко.

Цей перелік оприлюднила на брифінгу в Держдепартаменті у вівторок постійний представник США при ООН Павер, пише Укрінформ.

"Ми не забули про вас, ми далі тиснутимемо на уряди для того, щоб вас звільнили", - заявила Павер.

Як повідомили в Держдепі, акція звільнення полонених триватиме протягом вересня і присвячена 20-річчю ухвалення Пекінської декларації та Платформи дій, які одностайно прийняли на Четвертій світовій жіночій конференції (4-15 вересня 1995 року) представниці 189 країн і відображають міжнародні зобов'язання із забезпечення рівності, розвитку та миру для всіх жінок.

«Ми обрали до списку символічно одну ув'язнену жінку за кожен рік, що минув із часу проведення Пекінської конференції 1995 року, але їх (полонянок - ред.) незрівнянно більше, і ми будемо далі висвітлювати інші випадки, що викликають занепокоєння», - йдеться в заяві Держдепу.

У список потрапили прізвища жінок з Ефіопії, Ірану, Китаю, Узбекистану, Азербайджану, В'єтнаму, Бірми, Сирії, Північної Кореї.

Нагадаємо, раніше адвокат Савченко Марк Фейгін оприлюднив імена російських службовців, яким Україна пред'явила підозри у зв'язку з незаконним утриманням українки під вартою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram