ГоловнаПолітика

Гройсман скликав лідерів коаліційних фракцій

Якщо з коаліції вийдуть "Самопоміч" із "Батьківщиною", вона розвалиться

Гройсман скликав лідерів коаліційних фракцій
Фото: polittech.org

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман скликав лідерів коаліційних фракцій у зв'язку з рішенням "Радикальної партії" покинути її.

Про це повідомило LB.ua джерело в парламенті.

Раніше фракція РП оголосила про вихід із парламентської коаліції. Про це заявив лідер партії нардеп Олег Ляшко у кулуарах Ради після відкриття третьої сесії. Своє рішення він пояснив тим, що "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт" проігнорували позицію його фракції щодо Конституції і голосували разом із "Опозиційним блоком" і депутатськими групами "Відродження" та "Воля народу".

Нагадаємо, коаліція фракцій "Блоку Петра Порошенка", "Народного фронту", "Самопомочі", "Батьківщини" і "Радикальної партії" була створена 27 листопада 2014 року. Станом на сьогодні вона налічує 295 народних депутатів, без "ляшківців" вона скоротиться до 274 осіб. Також коаліція позбудеться як мінімум шести депутатів, які найближчим часом мають покинути коаліційні фракції - Олега Мусія з БПП і п'ятьох членів "Самопомочі".

Угода про коаліцію депутатських фракцій "Європейська Україна" не передбачає автоматичного розвалу коаліції у разі виходу з неї однієї чи навіть кількох фракцій, якщо її кількісний склад не стає меншим, ніж вимагає Конституція (226 осіб).

Однак якщо з коаліції вийдуть і "Самопоміч" з "Батьківщиною", у яких на двох 40 депутатів (з урахуванням вигнання представників "Самопомочі"), коаліція розвалиться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram